Linja 7A alkaa liikennöidä ruuhka-aikaan – Föli siirtyy talviaikatauluihin maanantaina 25.9.2017

Julkaistu 25.9.2017 klo 9.14

Linja 7A alkaa liikennöidä ruuhka-aikaan – Föli siirtyy talviaikatauluihin maanantaina 25.9.2017

Turun seudun joukkoliikenne Fölin talven aikataulukausi alkaa maanantaina 25.9. Samalla toteutetaan muutamia reittimuutoksia sekä aloitetaan uusi linja 7A. Talviaikataulut ovat voimassa 22.4.2018 asti.

 Vuoroväli Kauppatorin ja Raision välillä tihenee jopa 5 minuuttiin

Vuoroväli Kauppatorin ja Raision välillä tihenee ruuhka-aikana 5 minuuttiin uuden linjan 7A ansiosta. Uusi linja palvelee matkustajia Kauppatorin ja Raision Vuorenpään välillä. Reitti on Vuorenpäähän asti sama kuin linjoilla 6 ja 7, joten nämä linjat tarjoavat yhdessä 5 minuutin vuorovälin paitsi Raision keskustaan, myös muun muassa Länsikeskuksen alueelle.

Linjoilla 6 ja 7 on yhteinen reitti Kauppatorilta Naantaliin, jonne vuoroväli on tähän asti ollut 10 minuuttia. Linjojen kokonaismatkustajamäärä on jatkuvassa kasvussa: esimerkiksi vuonna 2016 niillä tehtiin 2,83 miljoonaa matkaa. Eniten matkustajia linjoilla on ollut juuri Kauppatorin ja Raision keskustan välisellä osuudella.

Linja 7A kulkee väliä Kauppatori-Raisio-Vuorenpää molempiin suuntiin arkisin noin klo 7–8 ja klo 13:30–18. Viikonloppuisin ja koulujen lomapäivinä linjaa ei ajeta.

Linjan 7A reitti: Kauppatori T7 – Aurakatu – Maariankatu – Aninkaistenkatu – Aninkaistensilta – Satakunnantie – Raisiontie – Kaanaantie – Vuorenpää. Reitti Vuorenpäästä Kauppatorille on päinvastainen, paitsi että toripysäkille T7 ajetaan reittiä Maariankatu – Kauppiaskatu – Eerikinkatu – Aurakatu.

Muut muutokset Fölin talviaikataulukauden alkaessa maanantaina 25.9.2017

  • Ruissalon linjan 8 reitti Turun keskustassa muuttuu ja lähtöpysäkki Kauppatorilla vaihtuu. Linja ajetaan jatkossa Ruissalosta tultaessa suoraan Puutarhakadulta Aurakadulle, josta Eerikinkadulle pysäkille T41. Päätepysäkki sijaitsee kauppakeskus Hansan edustalla, KOP-kolmiota vastapäätä. Ruissalon suuntaan reitti säilyy ennallaan.
  • Linjan 55 päätepysäkki Haarlassa muuttuu ja samalla reitiltä poistetaan rengasmainen osuus. Uusi reitti Haarlaan on Hirvensalonsilta – Kakskerrantie – Tammistontie, josta päinvastaista reittiä Kauppatorin suuntaan. Haarlan uusi päätepysäkki sijaitsee Haarlahdentien risteyksen kohdalla. Rengasmaista osuutta vastakkaiseen suuntaan ajanut linja 56 lakkautetaan.
  • Työmatkaliikennettä Hirvensalon ja Kupittaan aseman välillä palvelevan linjan 58 reitiltä poistetaan Honkaistentien osuus. Jatkossa reitti kulkee Kukolantieltä suoraan Kakskerrantietä Hirvensalonsillalle ja päinvastoin.
  • Osalla linjojen 206, R1 ja R2 vuoroista tehdään pisto Pernon telakan pohjoisportille. Telakan pohjoisportille ei ole aiemmin liikennöity lainkaan, joten kulkuyhteys Raision suunnasta paranee nyt huomattavasti. Toisin kuin tähän asti, linjoja R1 ja R2  ajetaan jatkossa myös koulujen lomapäivinä.
  • Linjaa N1 ja valtaosaa linjan N2 vuoroista liikennöidään jatkossa koulujen lomapäivinä samoilla aikatauluilla kuin koulupäivinä.
  • Linjalle 300 suunniteltua reittimuutosta ei toteuteta vielä, joten linja kulkee toistaiseksi Rautalankadun kautta.

Lisätiedot: Turun seudun joukkoliikenne Föli, suunnittelupäällikkö Lauri Jorasmaa, lauri.jorasmaa@turku.fi, puh. 040 482 7235.