Maksuttomia rollaattorimatkoja koskeva kokeilu alkaa Fölin busseissa 24.9.2018

Julkaistu 18.9.2018 klo 11.25

Maksuttomia rollaattorimatkoja koskeva kokeilu alkaa Fölin busseissa maanantaina 24.9.2018. Kokeilun tavoitteena on lisätä vanhusten tai muusta syystä vaikeasti liikkuvien henkilöiden turvallisuutta bussimatkoilla sekä lisätä vanhusten osallistumismahdollisuuksia yhteiskunnan toimintaan. Kokeilu kestää noin vuoden.

Maksutonta matkustamista arkisin klo 9.00 - 12.59

Fölin bussit ovat täynnä suurimpana osana päivää, joten rollaattorien käyttöä pyritään ohjaamaan päivän hiljaisimpaan asiointiaikaan eli keskelle päivää (lähtöajat klo 9.00 - 12.59). Päiväaikaankaan ei voida taata mahtumista bussiin. Kuten muutoinkin joukkoliikenteessä, jos bussissa on täyttä, uusia lastenvaunuja, rollaattoreita tai pyörätuoleja ei voida ottaa kyytiin. Bussista riippuen rollaattoreita mahtuu kyytiin kahdesta kolmeen kappaletta. Matalalattiaisiin mahtuu vain yksi kerrallaan. Jos kyydissä on jo lastenvaunuja, rollaattoreita mahtuu kyytiin vähemmän.

Perittävä taksa määräytyy kellonajan mukaan eikä bussin aikataulunmukaisen lähtöajan tai arvioitujen pysäkkiaikataulujen mukaan. Näin ollen, jos bussi on myöhässä ja saapuu pysäkille vasta maksuttoman matkustusajan päättymisen jälkeen, tulee matka maksaa normaalisti.

Jos bussin keskisilta on täysi, ei uusia rollaattoreita, lastenvaunuja tai pyörätuolimatkustajia voida silloin ottaa kyytiin turvallisuuden kustannuksella.

Fölin linja 6 bussi