Lainaus ja palautus

Liedossa lainaus ja palautus tapahtuu lainausautomaatilla. Lainaamiseen tarvitset   kirjastokortin ja kirjastosta saatavan nelinumeroisen tunnusluvun. Automaatilla palauttamiseen ei korttia tarvita. Lainaamastasi aineistosta saat eräpäiväkuitin, josta näet viimeisen palautuspäivän. Lainauskuitissa ja Vaski-verkkokirjastossa ilmoitettu palautuspäivä on sitova, vaikka et olisi saanut ennakkovaroitusta laina-ajan päättymisestä.

Ilmoita sähköpostiosoitteesi kirjastoon, mikäli haluat lähestyvästä eräpäivästä ennakkovaroituksen sähköpostiisi.  

Lainat voit palauttaa mihin tahansa Vaski-kirjastoon. Omatoimialue Liedon kirjastossa on käytettävissä kirjastokortilla ja tunnusluvulla mm. aineiston palauttamiseen joka päivä klo 07.00-21.00. Poikkeuksista ilmoitamme erikseen.

Liedon oppilaitoskirjastoista palautettava aineisto palautetaan siihen kouluun, mistä ne on lainattu.

Laina-aika

Aineistojen laina-aika on 2-4 viikkoa. Laina-aika päättyy lainan eräpäivänä kirjaston aukioloajan päättyessä.


4 viikkoa       
kirjat, nuotit, kartat, äänikirjat, kielikurssit, musiikki CD-levyt, CD-ROM -levyt
2 viikkoa
DVD- ja Blu-ray -levyt, PC- ja konsolipelit, lehdet, esineet
Jokeri.jpg
Jokeri-aineisto

E-kirjojen laina-aika on 7-14 päivää. E-kirjat palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä.

Huom! Asiakkaalla voi olla lainassa enintään 5 konsolipeliä samanaikaisesti.

Uusiminen

Lainasi voit uusia verkkokirjastossa tai kirjaston asiakaspalvelussa. 
Varattua tai Jokeri-aineistoa et voi uusia. Lainasi voit uusia enintään kolme kertaa. 
Kun uusit verkkokirjastossa, voit valita uusittavat lainasi laittamalla rastin teosten kohdalla oleviin ruutuihin ja painamalla Uusi valitut lainat-painiketta  tai uusia kerralla kaikki lainasi painamalla Uusi kaikki lainat-painiketta.  Ohjelma näyttää, mitkä valitsemistasi lainoista on uusittu ja mitkä ei.

Varaaminen

Aineistoa voit varata, poikkeuksena Jokeri-aineisto. Varauksen voit tehdä
Vaski-verkkokirjastossa www.vaskikirjastot.fi tai kaikissa Vaski-kirjastoissa. Varausmaksua ei ole, ainoastaan noutamattomasta varauksesta peritään kahden euron maksu.

Liedon oppilaitoskirjastojen aineisto ei ole varattavissa.

Erääntyneet lainat

Myöhässä olevasta aineistosta sinulle lähetetään ensimmäinen huomautus viikon kuluttua eräpäivästä, varatusta aineistosta ja Jokeri-aineistosta jo vuorokauden kuluttua eräpäivästä. Toinen muistutus lähetetään kolmen viikon kuluttua eräpäivästä. Myöhästymismaksua alkaa kertyä heti lainaustiedoissa olevan eräpäivän jälkeen.

Lasku palauttamattomasta aineistosta lähetetään viiden viikon kuluttua eräpäivästä. Sinulla on laskun eräpäivään aikaa palauttaa laskutettu aineisto tai maksaa korvaussumma kirjastoon. Jos palautat aineiston, maksettavaksesi jäävät myöhästymismaksut, muistutus- ja toimistokulut. Mikäli et hoida asiaa määräajan kuluessa, menetät lainausoikeutesi. Perintä siirtyy perintätoimiston hoidettavaksi, jolloin maksettavaksesi tulevat lisäksi perintäkulut ja saatavasta tulee merkintä luottotietoihisi.  
 

Laskutus ja erääntyneet lainat toimistoaikana:
Kirsi Nurmi
p. 040 652 0470

s-posti: etunimi.sukunimi(a)lieto.fi

 Vaskin käyttösäännöt : Maksut ja perintä