Tet-harjoittelija vinkkaa : Magnus Chase 1

Suosittelen Magnus Chasea niille ketkä ovat kiinnostuneet fantasia kirjallisuudesta. Kirjassa on paljon vitsejä. Kirjan lukujen nimet ovat kaikki huumorisia, koska ne kuulostavat ihan oudoilta. Magnus Chase kirja kertoo pojasta, joka on skandinaavisen jumalan poika.

Magnus on asunut äitinsä kuoleman jälkeen yksin Bostonin kaduilla. Magnuksen eno etsii hänet käsiinsä hänen 16-vuotispäivänään. Hän kertoo, että Magnuksen pitää etsiä hänen isänsä kadottama ase eli Kesän miekka. Löydettyään miekan Magnus joutuu taisteluun tulijättiläisten valtiasta Surtia vastaan. Kirjan aikana hän tulee tapaamaan eri skandinaavisia jumalia: Esimerkiksi Lokin, merenjumalatar Ranin, rakkaudenjumalatar Freijan ja totta kai myös Thorin. Magnuksen ystäviä ovat Blitz ja Hearth. Kirjan aikana Magnukselle selviää, etteivät he olekaan sellaisia, millaisina Magnus oli oppinut heidät tuntemaan. Magnus tutustuu kirjan aikana myös valkyriaan nimeltä Samirah al Abbas.

Hyvän kirjasta tekee sen huumori. Magnuksen kommentit ovat vaaroissa niin hassuja, että nauraa jopa kuolemiselle. Hyvää kirjassa on se, että siitä oppii myös asioita skandinaavisesta mytologiasta.