Kotiväelle

Koulukirjasto on aivan oikea kirjasto, mutta se on myös paikka, jossa harjoitellaan kirjaston käyttöä.

Koulukirjastossa lainataan jokaisen koulun toimintaan sopivalla tavalla, isoimmissa ihan kuten muissakin Vaski-kirjastoissa kirjastokortilla. Kirjastokortin tai lainausluvan oppilas saa täyttämällä hakemuksen ja tuomalla sen vanhemman allekirjoittamana kirjaston työntekijälle. Kirjastokortti on henkilökohtainen lainauslupa ja samalla sen käyttäjä sitoutuu noudattamaan kirjaston sääntöjä ja huolehtimaan lainatusta materiaalista. Lasten kohdalla vastuussa on tietysti viime kädessä huoltaja.

Koulukirjaston käytäntöjä

Koulukirjastot ovat osa Vaski-kirjastoja, mutta koulukirjaston kokoelma pysyy koululla eikä liiku eri kirjastojen välillä. Siksi kirjat olisi tärkeää palauttaa nimenomaan koululle takaisinkin. Koulukirjastojen pitäminen Vaski-kuljetusten ulkopuolella mahdollistaa sen, että kirjamme eivät lähde varausjonoihin vaan ovat vain oppilaiden käytössä. Kokoelma taas pyritään pitämään mahdollisimman kivana ja ajantasaisena, jolloin luettavaa löytyy kaikille.

Koulukirjastossa tärkeintä on lukeminen ja tiedon etsiminen. Säännöt ja käytännöt opitaan vähitellen yhdessä. Jos onnettomuuksia kirjojen kanssa sattuu ja ne rikkoutuvat tai häviävät, mietitään yhdessä ja huoltajan kanssa yhteistyössä, miten asia selviää parhaiten. Pelottavaa se ei ole, joskin joskus harmillista.

Huoltajana voit soittaa, lähettää sähköpostia tai laittaa Wilman kautta viestiä kirjaston henkilökunnalle. Jokaisen koulun oma yhteyshenkilö yhteystietoineen löytyy nettisivuilta. Jos jokin asia vaivaa tai katoilevat kirjat käyvät hermoillesi, niin selvitellään.

Koulukirjaston on tarkoitus olla koululaisen voimavara ja jokaiselle hyvä paikka olla!elokuu 007.JPG

Kirjastosta apua koulutöissä

Koulukirjaston tarkoitus on olla myös tiedonhaun harjoittelemisen paikka. Siksi autamme mielellämme oppilaita esimerkiksi esitelmän teossa hyvään alkuun. Kaunokirjat, tietokirjat ja internetlähteet ovat helposti oppilaiden saatavilla koulukirjastossa.

Nautitaan yhdessä koulukirjastosta ja pidetään siitä huolta! Koulukirjaston avulla kirjastosta tulee parhaimmillaan osa jokaisen oppilaan arkipäivää ja asenne lukemista ja tiedon hankintaa kohtaan saattaa säilyä hyvänä koko elämän läpi! Siihen pyritään.