Opettajalle

Koulukirjastot ovat tiiviisti mukana koulun arjessa. Tarjolla on kehittyvä ja monipuolinen kokoelma, joka rikastuttaa koululaisen tekstiympäristöä. Löydettävissä on pieniä ja suuria lukuelämyksiä.

Parhaan hyödyn koulukirjastossa käymisestä saat varaamalla käynnille ajan etukäteen. Samalla voimme yhdessä sopia, mitä tehdään ja miten. Näin oppilaat saavat kerralla käyttöönsä juuri tarvitsemansa aineiston ja oppituntia ei mene hukkaan.

Ilmarisissa sekä Keskuskoulun ja lukion koulukirjastossa varaukset voit tehdä ottamalla yhteyttä suoraan työntekijöihin. Varauskalenteri löytyy koulun tilavarauskalenterista. Mikäli et tunne koulusi käytäntöä, kannattaa kysyä rehtorilta tai koulukirjastosta. Koulupäivän aikana on mahdollista toki tulla aikaa varaamatta, mutta suuren osan oppitunneista koulukirjasto on etukäteen varattu.

Koulukirjasto ei ole pelkkä tila ja kokoelma, vaan tarjolla on myös kirjastonkäytön opetusta, tiedonhankinnan ja tiedonkäytön ohjausta sekä sisältöesittelyitä. Kannattaakin hyödyntää kirjaston työntekijää myös oppitunnilla tehtävien projektien yhteydessä.