Aikuisten liikunta

Haastepyöräilyn juliste

VarsinaisSuomen haastepyöräily Liedossa 1.5. - 31.8.

Perinteinen pyöräilykampanja haastaa kaikki lounaissuomalaiset pyöräilemään!

.

Pyöräilysuoritukset kirjataan netissä.

Perinteinen Haastepyöräily -kampanja starttaa taas vappuna. Laatikkokirjauksen sijaan käytössä on mobiilikirjaus, joka toimii netissä ja älykännykässä samalla pohjalla. Mobiilisovellus on ilmainen sovellus, joka kerää ja tallentaa henkilön omat pyöräilyt, sekä lähettää merkatut kilometrit suoraan Haastepyöräilysivun kuntarankingiin, josta näkee pyöräilymäärät kunnittain reaaliajassa.

Koronavirusepidemian takia on erittäin tärkeää huomioida viranomaisten suositukset ja määräykset. Suositusten mukaan liikkumista ja ulkoilua ei ole kielletty ja ne on sallittu myös riskiryhmään kuuluville.

On hyvä seurata viranomaisten antamia määräyksiä ja ohjeita: muistetaan hygienia, vältetään lähikontakteja ja väkijoukkoja. Myös pyöräilyä on hyvä suosia yksin tai oman perheesi kanssa.

Kaikkien osallistujien kesken arvotaan liikunnallisia palkintoja; kuntosalikortteja ja liikuntavälineitä

Tarkemmat kampanjan tiedot, kuntien omat haastepyöräilysivut sekä netti- ja mobiilikirjausohjeet löytyvät osoitteesta www.liiku.fi/haastepyoraily

Nettikirjausohjeet löytyvät myös ympäri Lietoa pyöräilyreittien varrella:

  • Ilmaristen Grilli
  • Järvelä
  • Liedon asema Pahkamäen kouluhaastepyöräily-logo
  • Lietohalli
  • Littoisten koulu  
  • Loukinaisten Neste
  • Tarvasjoen hyvinvointikeskus
  • Vanhalinna
  • Vilkkimäen meijeri
  • Yliskulma

Nettikirjauksen linkki avautuu tästä

Voit tulostaa tästä itsellesi haastepyöräilykortin
pdfPyöräilykortti

Tarkemmat kampanjan tiedot sekä netti- ja mobiilikirjausohjeet löytyvät osoitteesta www.liiku.fi/haastepyoraily .

Nyt kaikki kohottamaan kuntoaan pyöräillen!

*******************************************************

KUNTOSALIN OPASTUSTA LIETOHALLIN KUNTOSALISSA

KESKIVIIKKOISIN 7.10., 21.10., 4.11. ja 18.11.2020 kello 17-18.

Ilmoittautuminen Lietohallin valvomoon. Vain kuntosalimaksu.

MATALAN KYNNYKSEN LIIKUNTARYHMÄ

Oletko työikäinen? Liikutko terveytesi kannalta liian vähän? Onko tavoitteena parempi kunto ja säännöllinen liikunnan ilo jokapäiväisessä arjessa?

Jos olet työikäinen ja sinulla on useampi seuraavista kriteereistä, hae mukaan ryhmään:

- sinulla on heikko fyysinen kunto ja ylipainoa (BMI yli ≥ 30)

- sinulla on riski sairastua diabetekseen

- olet sydän- tai verisuonitautiin sairastunut

- sinulla on tuki- ja liikuntaelin sairaus.

Ryhmässä liikumme yhdessä, teemme terveyskunnon mittaukset, opimme uutta terveellisistä elämäntavoista sekä laadimme liikunta- ja ravinto-ohjelman.

Haku matalan kynnyksen liikuntaryhmään:

Liikuntaryhmään voit hakea täyttämällä sähköisen hakulomakkeen seuraavan linkin kautta. Ilmoittautumislinkki aukeaa 14.9.2020. Hinta: 30 € / 10 kertaa. Maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.

Uusi ryhmä aloittaa 6.10.2020. Ryhmä kokoontuu tiistai-iltaisin klo 17.00 - 18.30 Ruskan liikuntasalissa.

Lisätietoja: hyvinvointiohjaaja sari.lecklin@lieto.fi.

Liikumme yhdessä, teemme terveyskunnon mittaukset, opimme uutta terveellisistä elämäntavoista sekä laadimme liikunta- ja ravinto-ohjelman.

LIEDON LIIKUNTA- JA ELINTAPAOHJAUS

Oletko halukas ja valmis muuttamaan elintapojasi? Liikutko terveytesi kannalta liian vähän? Onko tavoitteena parempi kunto ja säännöllinen liikunnan ilo jokapäiväisessä arjessa?

Alla on tietoa siitä, mitä liikunta- ja elintapaohjausta sinun on mahdollista saada Härkätien terveystoimesta sekä Liedon kunnan liikuntapalveluista.

Härkätien terveystoimen liikunta- ja elintapaohjaus

Härkätien terveyskeskuksessa sinulla on mahdollisuus saada fysioterapeutin toteuttamaa liikunta- ja elintapaohjausta.

Sinulla tulee olla tavoitteena muuttaa liikunta- ja elintapojasi. Fysioterapeutin ohjaus tähtää pysyviin elintapamuutoksiin (liikunta, ravitsemus, uni). Ohjauskäyntien määrä on yksilöllinen, Sinun tarpeista lähtevä. Käynnit ovat maksuttomia.

Lisätietoja yksilöohjauksesta saa Härkätien fysioterapiasta puh. 02 4873 7405 / vastaaja. Pyydä puhelimeen liikunta- ja elintapaohjaaja fysioterapeutti Kirsi Liimattaa.

Liikunta- ja ElintapaOhjausryhmä (LEO)

LEO - ryhmää suositellaan työikäisille henkilöille, joilla liikkuminen on terveyden ylläpidon kannalta on riittämätöntä;

riski metaboliseen oireyhtymään,

olematon liikunta

heikentynyt sokerinsieto (verensokeri 6-7)

diabetes (tyyppi II)

Ryhmäkäyntejä on 6 kertaa, iltaisin kello 16:30 – 18:00. Niiden sisältönä ovat mm. ravitsemus, suuhygienia, tupakka, päihteet, uni, mieliala ja fysioterapeutin neuvonta- ja ohjaus. Viimeisessä ryhmässä on myös lääkärin esitys ja mahdollisuus kysymyksiin.

Lisätietoa ja ryhmään ilmoittautuminen: Terveyspalvelut puh. 02 4873 7231

Liikuntapalvelut ja soveltava liikunta

Tietoja matalan kynnyksen liikuntaryhmistä ja –paikoista Liedon alueella antaa hyvinvointiohjaaja Sari Lecklin, sari.lecklin@lieto.fi puh.  050 574 0906.

Tietoja soveltavan liikunnan (henkilöille, joilla sairaus vaikuttaa liikkumiseen) tarjonnasta Liedon alueella antaa hyvinvointiohjaaja Sari Lecklin, sari.lecklin@lieto.fi puh.  050 574 0906.

Lisätietoa: Liedon kunnan soveltavan liikunnan nettisivulla

Lieto-opiston liikuntatarjonta

Lieto-opistosta löytyy monipuolisesti kursseja terveyteen ja hyvinvointiin liittyen. Lisätietoa Liedon kunnan nettisivuilla kohdassa Lieto-opisto.

PITKÄAIKAISSAIRAIDEN JA LIIKUNTARAJOITTEISTEN LIIKUNTARYHMÄ

Ma klo 12.30-13.30 Palvelukeskus Ruskassa. Ohjaus ryhmässä alkaa lokakuussa. Ryhmä on tarkoitettu henkilöille, joilla on toispuolihalvaus, Parkinson, MS tai muu liikkumista vaikeuttava neurologinen sairaus, alaraaja-amputaatio tai jokin muu fyysistä toimintakykyä selvästi rajoittava sairaus. Toimintaan voivat osallistua myös henkilöt, joilla on vaikeuksia päivittäisessä liikkumisessa tai käyttävät apuvälinettä liikkumisessaan.

Hinta: sisältyy Liedon kunnan Senioriliikuntakorttiin.

LIIKUNTARAJOITTEISTEN JA PITKÄAIKAISSAIRAIDEN OHJATTU KUNTOSALIRYHMÄ

Ti klo 13.15-14.15 Lietohallissa. Ohjaus ryhmässä alkaa lokakuussa. Ryhmä on tarkoitettu vamman tai sairauden vuoksi liikkumiseltaan rajoittuneille tai erityishuomiota tarvitseville. Ohjelmassa ohjattu alkulämmittely sekä loppuvenyttelyt itsenäisen harjoittelun tukena.

Hinta: sisältyy Liedon kunnan Senioriliikuntakorttiin tai Lietohallin kuntosalimaksu.

KEHITYSVAMMAISTEN TYKYRYHMÄ

To klo 12.00-13.00 Palvelukeskus Ruskan kuntosalissa. Ryhmä on tarkoitettu toimintakeskuksessa työskenteleville sekä avohuollon piirissä oleville kehitysvammaisille aikuisille.

TERVETULOA LIIKKUMAAN !        

LIEDON LIIKUNTAPALVELUT