Saattajakortti

Saattajakortilla avustaja mukaan liikuntapaikoille ja kulttuurin pariin

Turun seudun 11 kunnassa, Kaarina, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Raisio, Rusko, Sauvo ja Turku, on käytössä yhteinen Saattajakortti.

Saattajakortti helpottaa avustajaa tarvitsevien kuntalaisten harrastuksiin pääsyä. Liikkumisrajoitteinen, pitkäaikaissairas tai vammainen asiakas voi ottaa avustajan maksutta mukaansa 11 kunnan liikuntapaikoille ja kulttuurin kohteisiin.

Saattajakortilla halutaan parantaa kunnan tarjoamien liikunta- ja kulttuuripalveluiden saavutettavuutta myös niiden osalta, joiden vamma, sairaus tai liikkumisen haitta ei näy ulospäin eikä siten ole myöskään toimipaikkojen asiakaspalveluhenkilöstön havaittavissa. Uudella, seudullisella Saattajakortilla yhtenäistetään eri toimipaikkojen käytäntöjä.

Kortti oikeuttaa yhden saattajan maksuttomaan sisäänpääsyyn kuntien määrittelemille liikuntapaikoille ja kulttuuripalveluihin. Uimahalleissa, kunto- ja liikuntasaleissa sekä kulttuurikohteissa toiminnan tulee olla kunnan järjestämää. Kortti ei siis välttämättä oikeuta sisäänpääsyyn muiden tahojen kunnan tiloissa järjestämiin tilaisuuksiin.

Korttihakemus

Saattajakorttihakemuksen saa kunnan virastotalon palvelupisteestä sekä alla olevasta linkistä

pdf Saattajakorttihakemus

pdf Rekisteriseloste

Kortin myöntää Liedon liikuntatoimi hakemuksen perusteella. Korttia anottaessa tulee hakemukseen liittää  lääkärin tai fysioterapeutin lausunto. Myös kuntoutus- tai palvelusuunnitelmaan kirjattu saattajan tarve hyväksytään perusteluna saattajakorttia anottaessa. Ilman lausuntoa ei korttia voida myöntää. Näkövammaiset saavat kortin myös esittämällä Varsinais-Suomen Näkövammaiset ry:n näkövammakortin.

Kortti on avustettavan henkilökohtainen ja se tulee esittää kassalla. Saattajana voi toimia kulloinkin eri henkilö. Kortti on voimassa määräajan, enintään kolme vuotta kerrallaan.

Hakemukset toimitetaan osoitteeseen: Liedon kunta,Sivistystoimi/Liikunta, PL 24, 21421 Lieto

Tiedustelut: Liikuntasihteeri Mika Närvi, puh. 050 0805 295, mika.narvi@lieto.fi