Fölin kesäaikataulukausi alkaa 23.4.2019

Julkaistu 17.4.2019 klo 9.18

Turun seudun joukkoliikenne Fölin kesäaikataulukausi alkaa tänä vuonna poikkeuksellisesti tiistaina, kun pääsiäismaanantaina liikennöidään vielä talviaikatauluin. Kesäaikataulut ovat voimassa 23.4.–22.9. Harvennettua kesälomakauden liikennettä ajetaan 3.6.–11.8.

Huomioi nämä  Liedon liikenteessä:

  • Lietoon liikennöivän linjan 6 ensimmäinen aamuvuoro on jatkossa Turun keskustassa aamuviideltä.
  • Arki-iltojen liikennettä jatketaan noin tuntia nykyistä myöhempään.
  • Linjojen 6 ja 7 pyhäpäivien aikatauluja tihennetään
  • Juhannusaattona 21.6. liikennöidään lauantaiaikatauluin yöliikenne mukaan lukien. Juhannuspäivänä 22.6. liikennöidään aamusta alkaen pyhäaikatauluin.
  • Kesäaikataulukauden alkamisen yhteydessä lakkautetaan Turun palvelulinjojen Liedon Avantiin liikennöineet linjat 610 ja L14.

Palveluaikoihin parannusta

Föli on saanut toiveita liikenteen käynnistämisestä nykyistä aiemmin sekä jatkamisesta nykyistä myöhempään. Toiveisiin vastataan nyt siten, että käytetyimpien linjojen 1, 2, 6, 7, 18, 42, 50 ja 60 ensimmäiset vuorot ovat jatkossa Turun keskustassa jo aamuviideltä. Samoilla linjoilla arki-iltojen liikennettä jatketaan noin tuntia nykyistä myöhempään lukuun ottamatta perjantaita, jolloin liikennöivät jo nykyisin yölinjat.

Toinen toivottu parannus on liikennöinti läpi juhannuksen. Aiempina vuosina Fölin liikenteessä on ollut juhannusaatosta alkaen noin vuorokauden mittainen katkos. Tänä vuonna juhannusaattona 21.6. liikennöidään lauantaiaikatauluin yöliikenne mukaan lukien. Juhannuspäivänä 22.6. liikennöidään aamusta alkaen pyhäaikatauluin.

Kesäkaudella liikenne sujuu pääsääntöisesti talvea ripeämmin sään ja pienemmän matkustajamäärän vuoksi. Kesän aikatauluihin on kuitenkin tehty korjaustoimia sellaisille vuoroille, joilla on menneenä talvena ollut toistuvasti ongelmia pysyä aikatauluissaan Turun keskustassa.

Kuhankuonon liikenne käynnistyy jo huhtikuussa

Viime kesältä tuttu Föli-liikenne Kuhankuonolle, Kurjenrahkan kansallispuistoon, laajenee nyt koko kesäaikataulukauden mittaiseksi. Kuhankuonolle kuljetaan 23.4. alkaen arkisin noin joka toinen tunti ja viikonloppuisin kerran tunnissa. Kansallispuiston linjat 21 ja 23 lähtevät Puutorilta.

Fölin vesibussin osalta starttaa jo kolmas kausi

Vesibussi liikennöi päivittäin 20.5.–1.9. sekä viikonloppuisin vielä 15.9. asti. Reitti on ennallaan, eli Martinsillan kupeesta pääsee niin Ruissaloon kuin Pikisaareenkin.

Linjojen 6 ja 7 pyhäpäivien aikatauluja tihennetään.

Muita parannuksia ovat muun muassa Naantalista, Kaarinasta ja Liedosta Turkuun liikennöivien linjojen 6 ja 7 pyhäpäivien aikataulun tihentäminen sekä Turusta kauppakeskus Myllyyn kulkevan linjan 300 viikonloppuliikenteen lisääminen.

Kesäaikataulukauden alkamisen yhteydessä lakkautetaan Turun palvelulinjojen P1–P3 lauantailiikenne sekä Liedon Avantiin liikennöineet linjat 610 ja L14.