Liedon kunnan laskutus

Julkaistu 17.6.2020 klo 12.00

Taloushallinnon ohjelmistojen käyttöönoton viivästymisen vuoksi Liedon kunnan vuoden 2020 laskuja ei ole pystytty lähettämään asiakkaille normaalin aikataulun mukaan.

Kunta pahoittelee asiakkailleen aiheutunutta haittaa.

Laskutus on nyt käynnistynyt, mutta tilanne vaihtelee palveluittain.

Laskutuksen tilanne palveluittain 17.6.

  • Varhaiskasvatuksen laskut tammi-maaliskuulta 2020 on lähetetty asiakkaille. Huhtikuu laskutetaan kesäkuun loppuun mennessä.
  • Liedon Vesi: loput alkuvuoden 2020 osalta viivästyneet laskut lähetetään asiakkaille lähipäivien kuluessa.
  • Sosiaali- ja terveyspalvelujen osalta tammi-helmikuun 2020 tapahtumat on pääosin laskutettu. Kotihoidon laskutuksessa on valitettavasti vielä ongelmia ja sen osalta tammikuun 2020 laskut ovat vasta lähdössä asiakkaille. Muilta osin laskutukset ovat edenneet osastosta riippuen maalis-toukokuun 2020 tapahtumiin.
  • Lieto-opiston alkuvuoden 2020 viivästyneet laskut on lähetetty asiakkaille ja ne ovat saapuneet tai saapumassa  lähiaikoina asiakkaille.
  • Rakennusvalvonnan alkuvuoden 2020 viivästyneet laskut on lähetetty asiakkaille.
  • Tonttivuokralaskutus on saatu käynnistettyä ja asiakkaat voivat odottaa saavansa laskun lähiaikoina.

Laskut erääntyvät vasta asiakkaalle lähettämisen jälkeen, laskussa ilmoitetun maksuajan mukaisesti. Saatavia ei peritä ennen kuin asiakkaalle toimitettu lasku on erääntynyt. Mikäli haluatte sopia laskun tiedoista poikkeavasta maksuajasta, otattehan yhteyttä laskulla ilmoitettuihin yhteystietoihin.

Virheellinen tuplalaskutus sosiaali- ja terveyspalvelujen laskujen osalta

Noin 500 Liedon kunnan sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakasta on saanut virheellisesti laskunsa kahteen kertaan. Ne asiakkaat, jotka ovat saaneet aiheettomasti saman laskun kahteen kertaan, saavat joko hyvityslaskun tai tiedotteen laskujen välittäjä Apix Messaging Oy:ltä. Merkittävin syy virheellisesti kahteen kertaan lähetettyihin laskuihin on ollut laskujen välittäjän tekniset ongelmat.

Liedon kunta pahoittelee syvästi tapahtunutta.

Kunnan laskentapalvelut tuottaa Tilikunta Oy. Liedon kunta luopui 1.1.2020 alkaen oman taloushallinnon ohjelmiston käytöstä ja siirtyi käyttämään Tilikunta Oy:n ohjelmistoa.

Liedon kunta
Silja Ruusu
Talousjohtaja
050 3133 577
silja.ruusu@lieto.fi