Lietoon kuntalaisille kasvomaskisuositus 3.10.2020 alkaen

Julkaistu 2.10.2020 klo 17.10

Koronapandemian tilanne on kiihtymässä Varsinais-Suomessa. Turussa ja sen kehyskunnista Kaarinassa, Liedossa ja Raisiossa suositellaan kasvomaskin (suu- ja nenäsuojain) käyttöä 3.10. alkaen kaikissa tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voi välttää.

Tämä koskee esimerkiksi joukkoliikennettä, kauppoja, postit, pankit, kirjastot sekä liikuntatiloja ja tilaisuuksia. Erityisesti sisätiloissa järjestettävissä liikunta- ja urheilutapahtumien yleisötapahtumissa sekä erilaisissa illanvietoissa riittäviä etäisyyksiä ei voi turvallisesti pitää. Siitä voi seurata joukkoaltistuminen.

Suu- ja nenäsuojan käyttösuositus koskee myös toisen asteen oppilaitoksia eli Liedossa lukiota ja Novidaa, joissa oppilaiden ja henkilökunnan suositellaan käytettävän kasvomaskia. Etäopetukseen siirtymistä harkitaan.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tiedote: https://www.vsshp.fi/fi/sairaanhoitopiiri/media-tiedotteet-viestinta/tiedotteet/Sivut/Varsinais-Suomessa-korona-kiihtymisvaiheen-kynnyksella.aspx

THL:n ohje: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille

Kasvomaskien jakelu vähävaraisille ja heikommassa asemassa oleville lietolaisille

Veli-Matti Leinonen 
johtava ylilääkäri
tartuntatautien vastaava lääkäri