Porin prikaatin sotilasvakuutus- ja valatilaisuus tuo yleisöä Lietoon

Julkaistu 13.8.2018 klo 10.29

Porin prikaatin Satakunnan pioneeri- ja viestipataljoonan 2/2018 saapumiserän sotilasvakuutus ja -valatilaisuus järjestetään perjantaina 17.8.2018 Liedossa.

Alokkaita mukana on noin 500 ja Porin prikaatin muuta henkilöstöä noin 100. Varusmiesten läheisiä odotetaan saapuvaksi noin 1500 - 2000 henkilöä, lisäksi puolustusvoimat toivottaa kaikki kuntalaiset mukaanlukien koululaiset tervetulleiksi seuraamaan tapahtumaa. Tilaisuus on avoin kaikille. Liedon kunta on kutsunut mukaan lietolaiset sotiemme veteraanit, invalidit ja lotat puolisoineen seuraamaan sotilasvalan vannomista ja ohimarssia.

Liikenne

Poliisi ja puolustusvoimat ohjaavat liikennettä. Pydämme yleisöä saapumaan mahdollisuuksien mukaan paikalle jalan tai julkisella liikenteellä. Pysäköinti on kielletty Kirkkotiellä ohimarssin katuosuudella perjantaina klo 8-16. Ohimarssin ajaksi liikenne katkaistaan kokonaan.

Liputus

Puolustusvoimat pyytää lietolaisia liputtamaan valapäivänä. Liedon kunnan kiinteistöissä liput liehuvat saloissa.

Ohjelma

Porin prikaatin komentaja eversti Mika Kalliomaa ottaa vastaan sotilasvakuutuksen, -valan ja ohimarssin. Paraatijoukkoja komentaa Satakunnan pioneeri- ja viestipataljoonan komentaja. Liedon kunnanjohtaja Esko Poikela toimii sotilasvakuutuksen- ja sotilasvalakaavojen esilukijana.

klo 9:00-10:45
Kalustonäyttely Vanhan kunnantuvan pysäköintialueella, Kirkkotie 9

klo 9:30
Sotilasvakuutus kunnantalon aulassa

klo 9.30
Laivaston soittokunnan kuviomarssiesitys Laurin kentällä, Kirkkotie 13

klo 10:00
Sotilasvalakatselmus ja kenttähartaus Laurin kentällä, Kirkkotie 13

klo 10:45
Ohimarssi Kirkkotiellä