Varaa oma viljelypalsta

Julkaistu 17.5.2018 klo 8.54

Haluatko viljellä omaan käyttöösi vihanneksia, juureksia, yrttejä, kukkia ynnä muita yksi- tai monivuotisia kasveja?

Liedon kunnan viljelypalstojen jakotilaisuus ti 22.5. klo 18 - 20.

Yksivuotiset palstat vuokrataan aina yhden kasvukauden ajaksi. Palstat jaetaan joka kevät, kun niille on tehty kevätmuokkaus. Edellisen vuoden viljelijällä on etuoikeus saada sama palsta seuraavana vuonna ennen uusia viljelijöitä. Yksivuotisen palstan viljelijän pitää korjata sato ja siivota palsta syysmuokkausta varten 30.9. mennessä (narut, työkalut, muovit, harsot, kepit, ym. pois). Jätä palstakepit niille varattuun paikkaan palstan joen puoleiselle reunalle seuraavan kesän käyttöä varten.

Monivuotiset viljelypalstat vuokrataan useaksi vuodeksi kerrallaan. Monivuotinen viljelijä sitoutuu hoitamaan palstansa vähintään 2 vuoden ajan. Monivuotiset palstat vuokrataan ensimmäisellä kerralla muokattuna, mutta jatkossa viljelijät huolehtivat itse palstansa maan muokkauksesta.

Viljelypalstat sijaitsevat Kirkkotien ja Aurajoen välissä kirkosta asemalle päin.

Palstan koko on 1 aari (10 metriä x 10 metriä). Yksivuotisen palstan hinta on 15 €. Monivuotisesta palstasta peritään kerralla 2 vuoden maksu eli 30 € / aari.

Voit halutessasi varata myös puolen tai useamman aarin palstoja. Puolen aarin (5 metriä x 10 metriä) hinta on 10 €. Maksu suoritetaan käteisellä jakotilaisuudessa.

Palstalla on kastelumahdollisuus. Kylvö- ja istutustyöt voi aloittaa heti, kun viljelypalstat on jaettu ja maksu suoritettu. Palstojen merkitsemiseen ja numeroimiseen käytettyjä keppejä ei saa siirtää eikä poistaa!  

Viljely tapahtuu omilla välineillä.

Palstaviljelijöiden on pidettävä palstansa siistinä roskista. Palstalle voi kuitenkin jättää kasvien naatit ym. kasviperäisen jätteen.

Tiedustelut ja varaukset Liedon 4H-yhdistys/Taina Päätalo puh. 050 352 1968 tai lieto@4h.fi

Palstoja voi varata 1.6. asti.

Ohjeita palstaviljelyyn löydät Liedon 4H-yhdistyksen kotisivuilta www.lieto.4h.fi