Nähtävyydet

Aurajoki

Aurajoki on Aurajoen vesistön Varsinais-Suomen halki virtaava noin 70 kilometrin pituinen laskujoki. Aurajoki alkaa Oripään harjualueilta ja laskee Turun kohdalla Saaristomereen. Aurajokivartta on asutettu esihistoriallisista ajoista lähtien ja Aurajokilaakson vanha kulttuurimaisema edustaa pitkään jatkunutta ihmistoiminnan muovaamaa jokivarsimaisemaa, joka on eräs Suomen kansallismaisemista sekä valtakunnallisesti arvokas maisema-alue.

Linkki Aurajokisäätiön sivuille

Eläinmaa Zoolandia Oy

Zoolandia_alpakat

Eläin- ja puuhapuisto Zoolandiassa on paljon tekemistä sekä sisätiloissa että ulkona. Sisäleikkipaikoista löytyy mm. kiipeilyseinä, labyrintti ja seikkailuratoja kaiken ikäisille. Eläintarhan asukkaisiin kuuluu tuttuja metsäneläimiä ja kotieläimiä. Zoolandia sijaitsee Liedon asemalla, vain parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä Turusta.

Yhteystiedot:
Eläintarhantie 51, 21360 Lieto as. p. 010 423 4140
http://www.zoolandia.fi

Vilkkimäen meijeri

Vilkkimaen_meijeri

Vilkkimäen meijeri rakennettiin vuonna 1928. Tanskalainen juustomestari, sittemmin Aura-juuston reseptin löytänyt Maurits Rasmussen, aloitti suomalaisen sinihomejuuston kehittämisen nimenomaan Vilkkimäen kosteissa kellareissa 30-luvun alussa.
Vuonna 2010 perikunta myi ison ja huonokuntoisen meijerin ja alkoi mittava kunnostusurakka, joka on nyt loppusuoralla.

Yhteystiedot:
Vilkkimäentie 5, 21420 Lieto
http://www.meijeri.com