Liedon perhekeskus

Perhekeskus kokoaa lapsiperheiden palvelut yhteen, tarjoten perheille varhaista, oikea-aikaista apua ja tukea lähellä arkea, matalalla kynnyksellä.

Liedossa perhekeskus ei ole yksi yhteinen rakennus, josta löytyvät kaikki perheille tarkoitetut palvelut. Liedon perhekeskusyksikköön kuuluvat perheneuvola, nuorten mielenterveystyötä tekevä sairaanhoitaja, perhepalvelut, neuvola ja kouluterveydenhuolto. Yksikköön kytkeytyvät verkostoitumalla sivistyspalvelut, seurakunta ja eri yhdistykset.

Perhekeskuksen toimintaan on jokainen vanhempi, lapsi ja nuori erittäin tervetullut vaikuttamaan. Toiminta on vasta alkanut ja erilaisia, uusia toimintoja ollaan valmiita kokeilemaan. Tulossa on mm. 2-vuotiaiden ryhmäneuvola yhteistyössä liikuntatoimen kanssa.

Ideoita otetaan mielellään vastaan. Perhekeskuksen toiminnasta vastaa palvelukoordinaattori Maija Winqvist, puh. 040 -6289806 tai maija.winqvist@lieto.fi

Syyskuun alussa 2019 järjestettiin lapsiperheiden karnevaalitapahtuma Leijona-liikennepuistossa. Karnevaalissa esiteltiin lapsiperheiden palveluita järjestöt mukaan lukien. Tapahtumaan osallistui yli sata perhettä. Karnevaalista on tarkoitus tehdä joka vuotinen perinne.