Siivouksen palveluseteli

Siivouksen palvelusetelillä tuetaan kotona asumista. Voit saada siivouksen palvelusetelin, kun toimintakykysi on heikentynyt.

Siivouksen palvelusetelillä voit saada esimerkiksi perussiivousta, suursiivousta tai ikkunanpesua. Siivous tehdään palveluseteliyrittäjän työvälineillä ja siivousaineilla.

Siivoussetelillä tuotettava siivouspalvelu on asunnon perussiivousta. Tähän sisältyy niiden asuintilojen siivous, jotka ovat asiakkaan päivittäisessä käytössä (eteinen, keittiö, makuuhuone, olohuone, wc-/kylpyhuone).

Päätös palvelun saamisesta perustuu aina arviokäyntiin. Liedossa siivouksen palvelusetelin arvo on 21 euroa. Palvelun maksu koostuu palvelusetelistä ja asiakkaan omavastuuosuudesta. Palveluseteleitä myönnetään 2 kpl/kk/kotitalous hakemuksen saapumisesta lukien. Yhden setelin on arvioitu vastaavan noin tunnin siivouspalvelua.  Setelit eivät ole kuukausikohtaisia, vaan niitä saa kerätä yhteen esim. suursiivousta tai aikaa vievää ikkunanpesua varten ja käyttää useamman setelin kerrallaan. Palveluseteleitä täytyy kuitenkin hakea vuosittain.

Palvelusetelillä ostetuista palveluista ei saa tehdä kotitalousvähennystä.  Mutta jos asiakas ostaa samalta palveluntuottajalta lisäpalveluja kokonaan omalla kustannuksellaan, voidaan kotitalousvähennystä hakea näistä palveluista.

Esimerkki siivouksen palvelusetelistä

Jos palveluntuottajan tuntihinta on 26€/tunti ja palveluseteli on 21 €. Yhden tunnin siivouksen omavastuu on siis 26€ -21€ = 5€

Jos asiakkaalla on kaksi palveluseteliä ja siivous kestää esim. 3 tuntia ja maksaa 26€/tunti on omavastuu:
(3 x 26€) – (2 x 21€) = 36€.

Kenelle siivouksen palveluseteli myönnetään?

Palveluseteli myönnetään ikääntyneelle, vammaiselle tai omaishoitajalle (myönteinen omaishoidontukipäätös), jonka bruttotulot ovat seuraavat:

Yhden hengen kotitalous: 1500€/kk, 1.3.2016 alkaen

Kahden hengen kotitalous: 2000€/kk, 1.3.2016 alkaen

Jos kotitalouden henkilömäärä on kahta suurempi, korotetaan tulorajaa 342€/lisähenkilö.

Miten siivouksen palveluseteleitä voi hakea?

Palveluseteleitä haetaan hakulomakkeella. Hakemukseen tulee liittää mukaan tuloselvitys kotitalouden bruttotuloista.

Yhteystiedot:

Toimistosihteeri 050 524 3465