Liedon Valmakodin vanhan osan kunnostus alkaa elo-syyskuussa

Julkaistu 17.3.2017 klo 12.29

Liedon kunnanhallitus on kokouksessaan 13.3.2017 päättänyt, että Liedon Valmakodin vanhaa osaa kunnostetaan. Kunnostamisen yhteydessä Valmakotiin rakennetaan ryhmäkoti (12 asukkaalle) ja vuokra-asuntoja (6 asukkaalle). Molemmat soveltuvat laadukkaaseen asumiseen ja elämiseen.

Nykyiset asukkaat

Nykyiset asukkaat voivat jäädä asumaan Valmakotiin näin toivoessaan. Silloin pyritään siihen, että asukas saisi siirtyä Valmakodin uudelle puolelle, jossa edelleen tarjotaan tehostettua palveluasumista.

Aikataulutavoite on, että remontti voi alkaa viimeistään elo - syyskuussa 2017. Nykyisten asukkaiden uusi hoitopaikka on varmistettava tähän mennessä.

Hoitomaksut määräytyvät tulojen perusteella ja ne selvitetään hoitopaikkaa valittaessa.

Kunta auttaa tarvittaessa vaihdoksessa

Kun Valmakodin vanhan puolen toiminta muuttuu, kunta auttaa tarvittaessa asukkaita ja omaisia hoitopaikan vaihdoksessa ja järjestelyissä. Asukkailta ja omaisilta tiedustellaan, haluavatko asukkaat siirtyä kunnan omiin hoitopaikkoihin, palvelusetelillä kunnan hyväksymiin hoitopaikkoihin vai ostopalveluna hankittavaan hoitopaikkaan. Kunta vastaa hoitopaikan järjestämisestä, joten kukaan asukkaista ei jää ilman tarvettaan vastaavaa hoitopaikkaa.

Liedossa tehostettua palveluasumista tarjotaan:

  • Valmakodin uudella puolella,
  • Teijuntuvassa ja
  • Hyvinvointikeskuksessa.

Lisäksi asiakas voi toivomuksensa mukaan siirtyä johonkin lukuisista yksityisistä hoivapaikoista kuten:

  • Attendo Liedon Helmi,
  • Mehiläisen hoivakoti Onni, tai
  • Pihlajalinnan yksikköön.

Liedon vanhuspalvelut tarjoavat myös palvelua kuntarajojen ulkopuolella esimerkiksi jos omainen asuu toisella paikkakunnalla.

SAP-koordinaattori selvittää kanssanne teille sopivia vaihtoehtoja ja ottaa teihin yhteyttä. Mikäli haluatte keskustella asiasta jo tässä vaiheessa, voitte ottaa yhteyttä sap-koordinaattoriin. Hän on varmimmin tavoitettavissa keskiviikkoisin ja perjantaisin, puh. 050 5238 129.

Muutoksen tavoitteet

Muutoksen tavoitteena on monipuolistaa ikääntyvien kuntalaisten asumisvaihtoehtoja, etenkin yksinasuvien ikäihmisten osalta. Haluamme lisätä turvallisia asumisvaihtoehtoja, joissa ikäihminen pystyy itsenäisesti päättämään tarvitsemistaan palveluista.

Valmakodin vanhan osan pohjakerrokseen toteutetaan erilaisia tiloja palveluyrittäjille, sekä ryhmätoiminnalle. Pohjakerroksen tiloihin hankitaan myös kuntoiluvälineitä asukkaiden tarpeisiin.

Omaistenilta

Omaistenilta järjestetään Valmakodin kirjastossa asukkaille ja omaisille torstaina 30.3.2017 klo 17 – 18.

Tervetuloa omaisteniltaan!

Ilmoitathan tulostasi etukäteen asumispalveluesimies Maarit Mäkiselle, puh 050-3737182.

Vanhuspalvelujohtaja Ulrika Lundberg, puh 050 433 6338.