Ajankohtaista

Tee ympäristökorvauksen syysilmoitus Vipu-palvelussa 3.-31.10.2016!

Ilmoita Vipu-palvelussa lohkot, joilla toteutat lietelannan sijoittaminen peltoon-, ravinteiden ja orgaanisten aineiden kierrättäminen- tai pellon talviaikainen kasvipeitteisyys -toimenpiteitä. Toimenpiteisiin on tullut muutoksia vuoteen 2015 nähden, joten tutustu muutoksiin ennen ilmoituksen tekoa.

- See more at: http://www.mavi.fi/fi/tuet-ja-palvelut/viljelija/Sivut/syysilmoitukset.aspx#sthash.K0qKax0x.dpuf

Viljelijä-piknikristeily

Tervetuloa mukaan Liedon maaseutupalveluiden viljelijä-piknikristeilylle! Luvassa mielenkiintoinen päivä ja 90 ensimmäistä mahtuu mukaan!

Tilaisuuden järjestäjänä Liedon maaseutupalvelut yhteistyössä Menestyvä Maatilayritys –hankkeen kanssa. SITOVAT ILMOITTAUTUMISET: ma 5.3.2018 mennessä linkin kautta https://link.webropolsurveys.com/EP/645834794BF86AEB

Matkan hinta 55 euroa/henkilö, maksetaan Liedon kunnan tilille
IBAN: FI54 5319 8320 0001 26, BIC: OKOYFIHH
Eräpäivä 6.3.2018, kirjoita viestikenttään: Viljelijäpiknik 21.3.2018 ja osallistujan/osallistujien nimet.

Maksatukset käynnissä

Mavi:n tiedote kevään 2018 maksuaikataulusta

Hakuoppaat

Hakuopas on luettavissa Mavin sivuilta.
Linkki hakuoppaaseen

Olemme myös Facebookissa

Tiedotamme tunnuksella @liedonmaaseutupalvelut ajankohtaisista asioista. Tiedotteet voi lukea myös ilman tunnuksia, alla olevan linkin kautta. Käy tykkäämässä, jos haluat julkaisut omalle face-seinällesi.
www.facebook.com/liedonmaaseutupalvelut

Paperilomakkeiden ja liitteiden palautus sähköisesti

Sähköpostilla hakemukset ja ilmoitukset voit toimittaa siten, että kokonaan täytetty sekä allekirjoitettu lomake skannataan (pdf-muotoon) ja lähetetään sähköpostin liitteenä osoitteeseen maaseututoimi(a)lieto.fi

Maksetun ja myönnetyn tukimäärän tarkistaminen Vipu-palvelusta

Vipu-palvelusta, Maatila-valikossa kohdasta maksutapahtumat, näet kalenterivuosittain tapahtuneet maksut. Rivien alussa olevaa kolmiota klikkaamalla avatuu tieto ko. tuen maksuista mm. palkkiolaji, maksupvm, tilinro ja summa.

Myönnetyn tuen määrän näkee Maatila-valikon kohdasta Tuet. Rivin alussa olevaa kolmiota klikkaamalla avautuu lisätietoja.

Huomaa että tiedot muuttuvat sen mukaan mikä vuosi on valittuna. Jos haluat katsoa 2016 haettuja tukia, niin valitse vuodeksi 2016. Vuonna 2016 hettujen tukien maksut näkyvät vuoden 2016 että vuoden 2017 puolella.

Muista päivittää tilan osallisten yhteystiedot

Kun yhteystiedoissa tapahtuu muutoksia, tulee muuttuneet tiedot päivittää Vipu-palveluun. Osoitetiedot päivittyvät automaattisesti, kun olet tehnyt muuttoilmoitukset mutta muut yhteystiedot tulee itse päivittää. Oikea osoite on tärkeä, mutta Mavin tekstiviesti sekä sähköposti tiedotteiden vuoksi myös matkapuhelinumero ja sähköpostiosoite tulisi tarkistaa vuosittain. Ja tietysti myös ajantasainen pankkiyhteys tarvitaan, jos odottaa tukimaksuja.

Tärkeitä määräaikoja

Peltomaan laatutesti on tehtävä kerran sitoumuskauden aikana viimeistään 3. sitoumusvuoden loppuun mennessä. Laatutesti on tehtävä kaikista yli 0,5 ha peruslohkoista. Jos kaikki peruslohkot ovat tätä pienempiä, viljelijän on tehtävä laatutesti yhdestä valitsemastaan peruslohkosta.

Peltomaan laatutestin palauttaminen on helpointa Vipu-palvelussa.

Muista myös viljavuustutkimus ja vaatimus kasvisuojeluaineiden käyttökoulutuksen tai tentin suorittamisesta. Molemmat on uusittava vähintään viiden vuoden välein.

Ympäristökorvauksen tärkeät päivämäärät  Mavi.fi verkkosivuilla


Tuen peruminen

Tuki tai sen osa voi olla tarpeen perua, jos viljely ei ole onnistunut hakemuksessa ilmoitetun mukaisesti. Perumiseen on lomake nro 145.