Ajankohtaista

Tee ympäristökorvauksen syysilmoitus Vipu-palvelussa 3.-31.10.2016!

Ilmoita Vipu-palvelussa lohkot, joilla toteutat lietelannan sijoittaminen peltoon-, ravinteiden ja orgaanisten aineiden kierrättäminen- tai pellon talviaikainen kasvipeitteisyys -toimenpiteitä. Toimenpiteisiin on tullut muutoksia vuoteen 2015 nähden, joten tutustu muutoksiin ennen ilmoituksen tekoa.

- See more at: http://www.mavi.fi/fi/tuet-ja-palvelut/viljelija/Sivut/syysilmoitukset.aspx#sthash.K0qKax0x.dpuf

Vuoden 2017 hakuoppat

Hakuopas on luettavissa Mavin sivuilta.
Linkki hakuoppaaseen

Olemme nyt myös Facebookissa

Maaseutupalveluilla on avattu tili @liedonmaaseutupalvelut, jolla myös tiedoitamme ajankohtaisista asioista. Käy tykkäämässä tilistämme, niin saat julkaisut omalle seinällesi.
www.facebook.com/liedonmaaseutupalvelut

Paperilomakkeiden ja liitteiden palautus sähköisesti

Sähköpostitse hakemukset ja ilmoitukset voit toimittaa siten, että kokonaan täytetty sekä allekirjoitettu lomake skannataan (pdf-muotoon) ja lähetetään sähköpostin liitteenä. Lähetys tulee tehdä osoitteeseen maaseututoimi(a)lieto.fi

Maksetun ja myönnetyn tukimäärän tarkistaminen Vipu-palvelusta

Vipu-palvelusta, Maatila-valikossa kohdasta maksutapahtumat, näet kalenterivuosittain tapahtuneet maksut. Rivien alussa olevaa kolmiota klikkaamalla avatuu tieto ko. tuen maksuista mm. palkkiolaji, maksupvm, tilinro ja summa.

Myönnetyn tuen määrän näkee Maatila-valikon kohdasta Tuet. Rivin alussa olevaa kolmiota klikkaamalla avautuu lisätietoja.

Huomaa että tiedot muuttuvat sen mukaan mikä vuosi on valittuna. Jos haluat katsoa 2016 haettuja tukia, niin valitse vuodeksi 2016. Vuoden 2016 maksut taas näkyvät  vuoden 2016 sekä osa vuoden 2017 puolella.

Muista päivittää tilan osallisten yhteystiedot

Kun yhteystiedoissa tapahtuu muutoksia, tulee muuttuneet tiedot päivittää Vipu-palveluun. Osoitetiedot päivittyvät automaattisesti, kun olet tehnyt muuttoilmoitukset mutta muut yhteystiedot tulee itse päivittää. Oikea osoite on tärkeä, mutta Mavin tekstiviesti sekä sähköposti tiedotteiden vuoksi myös matkapuhelinumero ja sähköpostiosoite tulisi tarkistaa vuosittain. Ja tietysti myös ajantasainen pankkiyhteys tarvitaan, jos odottaa tukimaksuja.

Tukioikeuksien siirrot 2017

Siirrossa tarvittava lomake 103A löytyy Vipu-palvelusta ja 103B mavi.fi -verkosivuilta. Tämän lisäksi lomakkeet ovat saatavissa maaseututoimistosta.
Siirroista on ilmoitettava viimeistään 15.6.2017, tukioikeudet luovuttavan henkilön maaseututoimistoon.

Tärkeitä määräaikoja

Peltomaan laatutesti on tehtävä kerran sitoumuskauden aikana viimeistään 3. sitoumusvuoden loppuun mennessä. Laatutesti on tehtävä kaikista yli 0,5 ha peruslohkoista. Jos kaikki peruslohkot ovat tätä pienempiä, viljelijän on tehtävä laatutesti yhdestä valitsemastaan peruslohkosta.

Peltomaan laatutesti on tehtävä täyttämällä peltomaan laatutestin  itsearviointilomake tai Maaseutuviraston lomake 480. Laatutesti on palautettava kunnan maaseututoimistoon kolmannen sitoumusvuoden loppuun mennessä.

Muista myös viljavuustutkimus ja vaatimus kasvisuojeluaineiden käyttökoulutuksen tai tentin suorittamisesta. Molemmat on uusittava vähintään viiden vuoden välein.

Ympäristökorvauksen tärkeät päivämäärät  Mavi.fi verkkosivuilla


Tuen peruminen

Tuki tai sen osa voi olla tarpeen perua, jos viljely ei ole onnistunut hakemuksessa ilmoitetun mukaisesti. Perumisen voi tehdä tarkoitukseen tehdyllä lomakkeella no 145.