Ajankohtaista

Tee ympäristökorvauksen syysilmoitus Vipu-palvelussa 3.-31.10.2016!

Ilmoita Vipu-palvelussa lohkot, joilla toteutat lietelannan sijoittaminen peltoon-, ravinteiden ja orgaanisten aineiden kierrättäminen- tai pellon talviaikainen kasvipeitteisyys -toimenpiteitä. Toimenpiteisiin on tullut muutoksia vuoteen 2015 nähden, joten tutustu muutoksiin ennen ilmoituksen tekoa.

- See more at: http://www.mavi.fi/fi/tuet-ja-palvelut/viljelija/Sivut/syysilmoitukset.aspx#sthash.K0qKax0x.dpuf

Päivystys heinäkuussa

Liedon maaseutupalvelu päivystää heinäkuussa maanantaisin klo 9-12 numerossa 050 3150 320 / Nina
Nopein tapa saada oma asia vireille on lähettää sähköpostia osoitteeseen: maaseututoimi(a)lieto.fi

Ekologisen alan viherkesantojen sadonkorjuu

Poikkeuksellisten olosuhteiden vuoksi viljelijät voivat korjata sadon ja laiduntaa ekologiseksi alaksi ilmoitettuja viherkesantoja jo ennen elokuun puoliväliä.

Komissiosta saadun tiedon mukaan Suomelle, Ruotsille ja Portugalille ollaan heinäkuussa myöntämässä ekologisen alan kesantojen sadonkorjuuseen poikkeuslupa, joka mahdollistaa ylivoimaisen esteen menettelystä luopumisen. 

Poikkeusta hyödyntävän maatilan tulee vain ilmoittaa kunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle ekologisen alan lohkot ja alat, joilta sato on korjattu tai joita on laidunnettu ennen 16.8.2018. Ilmoitus on tehtävä kirjallisesti viimeistään 20.8.2018. Maaseutuvirasto tarvitsee tiedot lohkoista ja aloista komissiolle tehtävää raportointia varten. Viljelijän ei tarvitse liittää ilmoitukseen muita tietoja tai perusteluja.

Maaseutuasiamiehet valmiina auttamaan sähköisessä asioinnissa

Tekninen apu sähköisessä tukihaussa kuuluu maaseutuasiamiesten toimenkuvaan ja voit aina kääntyä puoleemme. Maaseutuasiamies Anri Lehtimaa toimii puhelinneuvojana, jos tukihakemusta tehdessä tulee välitön avuntarve. Anrin tavoittaa numerosta 0400 537 970.

On myös mahdollista tutustua Vipun käyttöön maaseutuasiamiehen kanssa kuntien yleisöpäätteillä, mutta myös omalla kannettavalla tietokoneellasi voidaan yrittää. Vipuun kirjaudutaan aina asiakkaan tunnuksilla, joten pankkitunnukset mukaan. Yleisöpäätteitä on Liedon kunnantalolla ja Nousiaisten toimipisteellä. Vipuun tutustuminen voidaan erikseen sopia myös Marttilan kirjastoon (aukioloaikojen puitteissa).

Maksatukset

Mavi:n tiedote kevään 2018 maksuaikataulusta

Syksyn 2018 maksuaikataulu

Hakuoppaat

Hakuopas on luettavissa Mavin sivuilta.
Linkki hakuoppaaseen

Olemme aktiivisia Facebookissa - ole sinäkin

Tiedotamme tunnuksella @liedonmaaseutupalvelut ajankohtaisista asioista. Tiedotteet voi lukea myös ilman tunnuksia, alla olevan linkin kautta. Käy tykkäämässä, jos haluat julkaisut omalle face-seinällesi.
www.facebook.com/liedonmaaseutupalvelut

Paperilomakkeiden ja liitteiden palautus sähköisesti

Sähköpostilla hakemukset ja ilmoitukset voit toimittaa siten, että kokonaan täytetty sekä allekirjoitettu lomake skannataan (pdf-muotoon) ja lähetetään sähköpostin liitteenä osoitteeseen maaseututoimi(a)lieto.fi

Maksetun ja myönnetyn tukimäärän tarkistaminen Vipu-palvelusta

Vipu-palvelusta, Maatila-valikossa kohdasta maksutapahtumat, näet kalenterivuosittain tapahtuneet maksut. Rivien alussa olevaa kolmiota klikkaamalla avatuu tieto ko. tuen maksuista mm. palkkiolaji, maksupvm, tilinro ja summa.

Myönnetyn tuen määrän näkee Maatila-valikon kohdasta Tuet. Rivin alussa olevaa kolmiota klikkaamalla avautuu lisätietoja.

Huomaa että tiedot muuttuvat sen mukaan mikä vuosi on valittuna. Jos haluat katsoa 2016 haettuja tukia, niin valitse vuodeksi 2016. Vuonna 2016 hettujen tukien maksut näkyvät vuoden 2016 että vuoden 2017 puolella.

Muista päivittää tilan osallisten yhteystiedot

Kun yhteystiedoissa tapahtuu muutoksia, tulee muuttuneet tiedot päivittää Vipu-palveluun. Osoitetiedot päivittyvät automaattisesti, kun olet tehnyt muuttoilmoitukset mutta muut yhteystiedot tulee itse päivittää. Oikea osoite on tärkeä, mutta Mavin tekstiviesti sekä sähköposti tiedotteiden vuoksi myös matkapuhelinumero ja sähköpostiosoite tulisi tarkistaa vuosittain. Ja tietysti myös ajantasainen pankkiyhteys tarvitaan, jos odottaa tukimaksuja.

Tärkeitä määräaikoja

Muistathan viljavuustutkimuksen ja vaatimuksen kasvisuojeluaineiden käyttökoulutuksen tai tentin suorittamisesta. Nämä on uusittava vähintään viiden vuoden välein.

Viljelysuunnitelma laaditaan vuosittain. Muista myös lanta-analyysit kun käytät lantaa.

Ympäristökorvauksen tärkeät päivämäärät  Mavi.fi verkkosivuilla


Tuen peruminen

Tuki tai sen osa voi olla tarpeen perua, jos viljely ei ole onnistunut hakemuksessa ilmoitetun mukaisesti. Perumiseen on lomake nro 145.